Het interne berichtensysteem (Instant Messaging)

itslearning biedt meerdere manieren om berichten te versturen, waarmee communicatie efficiënt en in real-time kan plaatsvinden (chat).

Eén van de gemakkelijkste manieren is met het interne berichtensysteem of instant messaging systeem om berichten, aankondigingen en herinneringen te versturen. Je kunt 1-1 gesprekken voeren of gesprekken over vakken, groepen en projecten heen.

Belangrijkste kenmerken:

• Berichten tussen twee personen (of een groep) worden gegroepeerd.
  • Klik op Nieuw om een nieuw bericht te beginnen en voer de naam van de student of het vak in en itslearning zal automatisch namen en vakken voorstellen.
  • Berichten worden live bijgewerkt, zodat gebruikers kunnen chatten zonder de pagina opnieuw te hoeven laden.
  • Bijlagen en emoji's kunnen worden toegevoegd aan een bericht.
  • Er moet een bericht in het berichtveld worden getypt, voordat je bestanden en bijlagen kunt verzenden.
  • Zie het aantal nieuwe berichten bij het spreekwolkicoontje (naast het belsymbool).
  • Studenten kunnen berichten sturen naar andere studenten in de vakken die zij hebben, terwijl docenten en schoolpersoneel berichten kunnen sturen naar vakken met meer dan 200 deelnemers.
  • Een docent kan ofwel een individueel bericht naar elke student sturen, ofwel er een groepsbericht van maken.
  • Klik op 'Alle berichten' om uw berichten te doorzoeken.

Berichten naar grote groepen

Je kunt het interne berichtensysteem ook gebruiken om massaberichten te versturen. Deze link beschrijft hoe u een massabericht verstuurt.

E-mail waarschuwingen

Het is mogelijk om e-mail alerts in te stellen voor berichten. Dit doe je vanuit je instellingen in het persoonlijke menu.

Je moet een e-mailadres hebben dat in itslearning is geregistreerd. (Controleer bij je systeembeheerder of je de toestemming hebt om je e-mailadres zelf toe te voegen).

Je kunt ook kiezen hoe vaak je de meldingen wilt zien.

Voorzie je berichten van een ster

Klik op het sterretje naast een bericht om het als één van je favorieten te kenmerken, zodat je het gemakkelijk kunt terugvinden.

Het totale aantal berichten dat je hebt aangemerkt met een ster is zichtbaar in de linkerbenedenhoek van het volledige berichtenvenster. Je kunt erop klikken om alle berichten met een ster te bekijken.