Aanmelden bij itslearning

Om in te loggen bij itslearning moet je een gebruikersnaam en wachtwoord hebben die je van je onderwijsinstelling hebt gekregen. Het is belangrijk op te merken dat je wachtwoord niet aan anderen mag worden gegeven. Als een andere persoon toegang heeft tot zowel je gebruikersnaam als je wachtwoord, kan deze persoon je itslearning-account misbruiken.

De inlogpagina

De inlogpagina vind je op https://www.itslearning.com. Als de pagina in een vreemde taal wordt weergegeven, kun je een nieuwe taal selecteren door op het vlaggetje helemaal onderaan de pagina te klikken.

Opmerking: Niet alle sites maken gebruik van de itslearning-inlogpagina. Zie Eenmalig inloggen hieronder.

Eenmalig aanmelden

Single Sign-On (SSO) is een gespecialiseerde vorm van softwareverificatie waarmee een gebruiker zich eenmaal kan aanmelden en toegang kan krijgen tot de bronnen van meerdere softwaresystemen. Veel itslearning-sites hebben single sign-on-oplossingen. Deze sites hebben hun eigen inlogpagina's en gebruikers loggen niet in via de inlogpagina op itslearning.com. Meestal hebben sites met SSO inlogvakjes op de homepages van hun eigen site.

Inloggen

1. Ga naar: https://www.itslearning.com/.
  2. Selecteer in de vervolgkeuzelijst de site (school of onderwijsinstelling) waartoe je behoort. Je kunt ook in het veld klikken en de naam van de site intypen. De lijst filtert de sites automatisch op basis van de door de gebruiker ingevoerde gegevens, waardoor het gemakkelijker wordt de juiste site te vinden.
  3. Klik op Ga naar mijn site.
  4. Voer je gebruikersnaam in.
  5. Voer je wachtwoord in.
  6. Klik op Log in.

Tip: De eerste keer dat je inlogt, zal je gevraagd worden om je voorkeurstaal te kiezen uit een dropdown lijst en je e-mailadres in te voeren. Kies de taal en voer je e-mailadres in als je er een hebt. Klik op 'Opslaan' om af te sluiten. De taal die je hebt gekozen wordt de standaardtaal van itslearning. Je kunt dit altijd wijzigen door naar Jouw instellingen te gaan.