23-03-2020 - Handleiding Microsoft Teams gebruiken in itslearning

Veel docenten gebruiken live conferencing toepassingen om dynamischere lessen te maken en studenten te betrekken - vooral in het geval van afstandsleren.

Je kan een Microsoft Teams meeting overal in itslearning toevoegen waar de rich text editor staat.

Je kan de meeting link ook kopieren en toevoegen aan een agenda item of aan een Planner.

Dit heb je nodig om te starten:

Office 365 for Business/Education account

Je kan geen meeting aanmaken met je persoonlijke account - je zal een foutmelding krijgen wanneer je dit probeert.

Een Microsoft Teams meeting kan tot 250 gebruikers bevatten.

Bekijk de video (Engelstalig)

Maak een meeting

Klik op het Teams icoontje in de rich text editor.

Deze optie is alleen beschikbaar voor iedereen bij wie het 'Toegestaan niveau voor HTML-code' minder beperkt of hoger is. Dit houdt in dat wanneer je niet wilt dat studenten Microsoft Teams meetings maken hun HTML Code niveau 'Beperkt' of lager moet zijn. Deze instelling vind je in het profiel (Beheer>Profielen) op het tabje Site

Eenmaal aangemaakt zal de meeting nergens verschijnen in Office 365 - hij zal bijvoorbeeld niet worden getoond in Outlook. Er kan alleen worden deelgenomen aan Meetings via de aangemaakte link.

Hoe neem je deel aan een meeting:

• Klik op de link die is aangemaakt.
  • Iedereen die is ingelogd in Office 365 kan de meeting starten. Dit is niet voorbehouden aan de gebruiker die de meeting heeft aangemaakt.
  • Standaard heb je geen O365 account nodig om deel te nemen aan de meeting (check bij de IT-afdeling van de school of dit is toegestaan).

Anonieme gebruikers

Wanneer anonieme gebruikers deel willen nemen aan de meeting moeten ze eerst een naam invullen.

Wanneer gebruikers zonder een account zich hebben aangemeld voor de start van de meeting, moeten ze worden toegelaten door een ingelogde gebruiker. Wanneer de meeting al is gestart worden ze automatisch toegevoegd aan de meeting.