18-03-2020 - FAQs Algemeen

Hier verzamelen wij de vragen die tijdens de diverse webinars zijn gesteld per onderdeel. Dit artikel wordt continu aangevuld.

Q: Ik zou graag een videoconferentie willen starten met de klas. Ik wil een live-verbinding opstarten via itslearning, kan dat?

A: De conferentietool die itslearning nu biedt is hiervoor niet toereikend en wordt vanwege de enorme capaciteitsvraag die er op dit moment is afgeraden te gebruiken. Het is mogelijk om een integratie te maken met de videoconferentietool ZOOM. Hiervoor dient de school een overeenkomst met ZOOM te hebben. De tool kan via itslearning gebruikt worden. Er wordt op dit moment heel hard gewerkt aan een integratie met Microsoft Teams. Die komt op zeer korte termijn naar verwachting beschikbaar.

Q: Kan ik mijn eigen klassen maken? Een groep A en B bijvoorbeeld?

A: Dat kan op diverse manieren, afhankelijk van de rechten die je hebt. Je kunt hiervoor twee aparte vakken aanmaken of binnen het vak twee vakgroepen aanmaken.

Q: Wij werken nog niet met itslearning, maar hebben wel de koppeling staan in de portal. Kan ik zelf vakken aanmaken, of moet dat eerst ingericht worden?

A: Dat hangt af van de instellingen op je school en of docenten deze rechten hebben. Dit kun je als docent als volgt zien: als je op het tabblad Vakken klikt, heb je wel of niet een groene + knop. Heb je de +knop? Dan kun je een nieuw vak aanmaken en hier leerlingen in toevoegen. Ook kan het zijn dat op jouw school vakken geautomatiseerd aangemaakt worden en de leerlingen automatisch gekoppeld zijn aan de juiste vakken. Dit kun je nagaan bij de itslearningbeheerder op jouw school.

Q: Hebben jullie een idee wanneer het uploaden van opdrachten weer kan? Ik kan nu niets uploaden.

A: Er wordt continu heel hard gewerkt om alle systemen up and running te houden. Je kunt de status van de site checken op status.itslearning.com. Je kunt hier ook op abonneren, zodat je op de hoogte wordt gehouden.

Q: Bij ons is er wel een link met de mail van school, maar ik zie de 'app-mogelijkheid' niet. Kan ik die zelf toevoegen?

A: Je kunt de app downloaden in de App Store of Play Store.

Q: Kan je een eigen groep maken van leerlingen uit verschillende klassen?

A: Ja, zowel in een vak of in de chat is het mogelijk om leerlingen uit verschillende klassen toe te voegen. Indien dit op jouw school niet mogelijk is, ligt dat aan beperkingen in de rechten. Neem dan contact op met de systeembeheerder van je school.

Q: Hoe worden de klassen gekoppeld?

A: Klassen kunnen worden toegevoegd bij Deelnemers in het vak. Je vindt dit in het vak bij Meer > Deelnemers > toevoegen.

Q: Hoe moeten leerlingen voor het eerst inloggen?

A: De beheerder van jullie itslearning-site kan de leerlingen de inloggegevens toesturen.

Q: Kan je ergens zien hoe de vakken van collega's eruit zien? Dat zou handig zijn om van elkaar te leren, sommige collega's zijn verder met itsLerning dan anderen.

A: Een collega heeft de mogelijkheidheid om u toe te voegen. Dat kan via: deelnemers in het vak.

Q: kun je de agenda aan onze roosters koppelen?

A: Ja, wij hebben dynamische roosterkoppelingen met Xedule en Zermelo. Neem contact op met de beheerder van itslearning of rechtstreeks met de key account manager.