18-03-2020 - FAQs Lesmateriaal klaarzetten

Hier verzamelen wij de vragen die tijdens de diverse webinars zijn gesteld per onderdeel. Dit artikel wordt continu aangevuld.

Instellen en inrichten van de planner

Q: Is het mogelijk om als student een planning per week te zien? Dus niet van 1 vak maar voor alle vakken samen.

A: Ja, de student gaat hiervoor naar de Agenda en vervolgens klikt hij op Planner. Hier ziet hij een overzicht van alle planners van die week vanuit de verschillende vakken. Hiervoor is het wel essentieel dat de docenten de kolom datum in de planner invullen. De docent kan dit overzicht ook bekijken per leerling. De docent vult hiervoor in hetzelfde overzicht de naam van een leerling in. Hij kan dan zien wat er in de andere vakken voor deze leerling is gepland.

Q: Klopt het dat 'beschrijvingen' alleen zichtbaar zijn voor leerlingen wanneer ze de planner openen? En een taak zichtbaar is in een algemene takenlijst?

A: Ja, dat klopt. De beschrijving ziet de leerling alleen in de planner. De taken worden ook verzameld in de takenlijst.

Q: Is het als je de planner in itslearning hebt ingevoerd ook mogelijk om deze op papier uit te draaien?

A: Ja, de planner kun je afdrukken naar PDF.

Q: Zijn aangemaakte lessen te kopiëren naar andere klassen?

A: Ja, alle bronnen en activiteiten kun je kopiëren naar andere vakken. Dat geldt ook voor hele plannen en onderwerpen uit de planner.

Q: Kun je ook een Excel planner direct uploaden bij planner en omgekeerd te downloaden?

A: Niet met de bedoeling de planner in het Excel om te zetten naar de planner van itslearning. Exporteren van de planner naar Excel is tevens niet mogelijk.

Q: Hoe kan ik iets toevoegen?

In het vak kun je in de planner of bij de bronnen klikken op +Toevoegen, daar heb je verschillende mogelijkheden.

Eigen lesmateriaal toevoegen

Q: Als je vanuit Office365 een bestand toevoegt, moet je dan kiezen voor de kopie-optie?

A: Dat kan, het is mogelijk een kopie van het bestand toe te voegen in itslearning, maar ook om een link naar het originele bestand te publiceren.

Q: Kunnen de leerlingen dan ook in je cloud komen?

A: Nee, wanneer je linkt naar een bestand in je cloud krijgt de leerling alleen leestoegang tot dat ene bestand.