Microsoft cloud services aan itslearning koppelen

Dit artikel legt uit hoe je de Microsoft cloud services kan koppelen aan itslearning.

1. Log in op itslearning als systeembeheerder en ga naar Beheer >> Globale instellingen bewerken >> Cloudservices.
Image cloud services in General settings tab

2. Klik op de Microsoft tab

De instellingen op de pagina zijn gegroepeerd in 3 secties:

• Bestand uploaden
  • Office voor het web
  • Microsoft 365 voor onderwijs

screenshot microsoft tab cloud

Je kan de ingebouwde Office voor het web integratie gebruiken zonder een Microsoft 365 licentie.

Maar wanneer jouw organisatie een eigen Microsoft 365 tenant heeft, kan de itslearning systeembeheerder ervoor kiezen om de Office versies te gebruiken van deze tenant in plaats van degene die door itslearning worden aangeboden. Hiermee kan je alle Office add-ons die de organisatie heeft aangeschaft ook binnen itslearning gebruiken.

Wanneer je Office voor de web vanaf je eigen tenant gebruikt moeten gebruikers inloggen met hun Microsoft account dat bij deze tenant hoort (indien ze nog niet zijn ingelogd via de browser) wanneer ze bestanden willen bewerken in itslearning.

Let op: Gebruikers hoeven niet in te loggen om een bestand te bekijken in itslearning.

Er zijn een aantal integraties die alleen beschikbaar zijn wanneer je een Microsoft 365 licentie hebt.

1. Docuementen insluiten vanuit Microsoft 365 - De documenten blijven opgeslagen op de Microsoft 365 tenant, maar kunnen worden bekeken in itslearning
  2. Documenten toevoegen vanuit SharePoint en Microsoft Teams sites - Geeft docenten (en studenten) de mogelijkheid om samen te werken aan Microsoft 365 documenten en het resultaat in te sluiten of te uploaden naar itslearning. Om dit te kunnen moet de tenant beheerder toestaan om de itslearning File picker app te gebruiken (zie verderop in dit artikel)
  3. Microsoft Teams Meetings: Docenten kunnen overal in itslearning waar de teksteditor beschikbaar is een link maken naar een Microsoft Teams meeting, bijvoorbeeld in de beschrijving van een agenda item.

Using MS Teams to create meetings in itslearning and Fronter 19 (Teacher Resource)

Om gebruikers toe te staan documenten toe te voegen vanuit Sharepoint of een Microsoft Teams site moet de tenant beheerder van de organisatie hiervoor toestemming geven.

Hoe koppel je beide systemen?

• Log in vanuit itslearning als tenant beheerder. De itslearning beheerder moet ook toegang hebben tot het tenant beheer account. Je kan dan toestemming geven namens de organisatie;
  • Een tenant koppelen: De tenant beheerder heeft de itslearning File Picker app geïnstalleerd en toestemming gegeven in de Enterprise Applications gallery. De itslearning beheerder hoeft nu alleen in te loggen met een gewoon account dat aan de tenant is gekoppeld om itslearning met de tenant van de organisatie te 'koppelen'. Als onderdeel van dit proces is er een chack of de itslearning File picker app inderdaad is toegevoegd voor de organisatie.

Om de  app te installeren en toestemming te geven in Microsoft 365:

1. Open het Azure Active Directory admin center;
  2. Klik op Enterprise applications
  3. Klik op New application
  4. Gebruik het zoekveld , zoek naar 'itslearning File picker'
  5. Klik in de zoekresultaten op de app en in het menu dat opent  klik 'Add'
  6. Zodra de app is geïnstalleerd klik nogmaals op de Enterprise applications en open de app vanuit de lijst
  7. Klik op de pagina op de optie Permissions
  8. Als laatste stap klik op de knop 'Grant admin consent for ...'.

Je moet nu inloggen met je tenant beheer account om het proces af te ronden.

Zodra toestemming is gegeven kan de itslearning beheerder itslearning koppelen aan de tentant door de 'Tenant verbinden' knop te gebruiken.

screenshot itslearning MS365 picker

3. Klik Opslaan

Microsoft cloud services (Office voor de web en Microsoft 365) zijn nu gekoppeld aan itslearning.

Docenten kunnen nu werkbladen maken en een kopie van Microsoft documenten maken voor studenten rechtstreeks in Opdrachten.