Rapport over aanmeldingen

Het rapport over aanmeldingen geeft een overzicht van de aanmeldingen die worden uitgesplitst naar de profielen die actief zijn op de website. Deze informatie biedt geen individuele aanmeldingsgegevens van gebruikers, maar eerder een geaggregeerd overzicht van aanmeldingen gesegmenteerd naar profieltype. Deze informatie kan gebruikspatronen, het totale aantal bezoeken en andere belangrijke gegevens tonen over hoe studenten en docenten itslearning gebruiken.

Er zijn vier filters om de gegevens te verfijnen:

• Van/Tot datums:  Selecteer een specifiek datumbereik.
  • Organisatie:  Selecteer alle, één of meerdere organisaties.
  • Soort toegang:  Kies desktop of mobiel of allebei.
  • Site profielen:  Selecteer één, meerdere of alle profielen.

De definitie van een aanmelding in dit artikel:

• Elke keer dat een gebruiker interactie heeft met itslearning, wordt er een sessie geregistreerd.
  • Een aanmelding in het rapport betekent een toegang op basis van sessiegegevens.
  • De gebruiker hoeft niet daadwerkelijk een inlogactie uit te voeren om een sessie te starten. Dit is vooral anders bij de mobiele app, waar een gebruiker doorgaans slechts één keer inlogt wanneer de app voor het eerst wordt geïnstalleerd en nadien in principe nooit meer.

Verwerking van verwijderde gebruikers:

• Gebruikers die naar de prullenbak zijn verplaatst (zacht verwijderd) worden geteld als "Verwijderd";
  • Gebruikers die naar de prullenbak worden verplaatst (zacht verwijderd), worden ook meegeteld in actief/inactief/nooit actief;
  • Gebruikers die vóór de geselecteerde periode definitief zijn verwijderd, worden niet meegeteld;

Aanvullende uitleg over de verschillende onderdelen van dit artikel vindt u onder de schermafbeelding.

Screenshot of the logins report. Content is explained in the text.

Hoogste niveau getallen (de vakjes onder de Gebruikersaanmeldingen grafiek)

Deze cijfers vertegenwoordigen waarden voor geselecteerde profielen. We hebben:

• Totaal aantal actieve gebruikers: Aantal unieke gebruikers die ten minste eenmaal hebben ingelogd (web) of de mobiele app hebben gebruikt tijdens het geselecteerde datumbereik;
  • Gemiddelde aanmeldingen per gebruiker: Het totale aantal aanmeldingen door alle actieve gebruikers gedurende een bepaalde periode / aantal actieve gebruikers.
  • Nieuwe gebruikers: Het aantal gebruikersaccounts toegevoegd aan itslearning gedurende het gespecificeerde tijdsinterval;
  • Verwijderde gebruikers: Aantal gebruikersaccounts die zijn verwijderd (= naar de prullenbak verplaatst) in het opgegeven datumbereik . Als een verwijderde gebruiker actief was tijdens de opgegeven periode, wordt die gebruiker geteld als zowel actief als verwijderd.

Gebruikersstatus

Er is één rij met informatie voor elk site-profiel, waarin de status van alle bij dat profiel geregistreerde gebruikers wordt gerapporteerd.

De gebruikersstatus wordt berekend op basis van hun activiteit gedurende de geselecteerde periode.

• Actief: aantal gebruikers die in de geselecteerde periode hebben ingelogd.
  • Inactief: aantal gebruikers die op andere tijdstippen zijn ingelogd, maar dit niet hebben gedaan tijdens de geselecteerde periode (dit betekent dat ze ten minste één keer zijn ingelogd buiten de geselecteerde periode).
  • Nooit actief: het aantal gebruikers die nooit hebben ingelogd.
  • Totaal: Het totale aantal actieve, inactieve en nooit actieve gebruikers.
  • Gemiddelde sessieduur  - Totale sessieduur / totaal aantal aanmeldingen. Dit aantal kan worden verlaagd als er een groot aantal inactieve gebruikers zijn die geen tijd hebben gelogd op itslearning.

Een opmerking over "Gelicenseerde gebruikers"

• Dit is een optioneel veld, alleen ingeschakeld voor specifieke klanten.
  • Dit veld is bedoeld om klanten in staat te stellen het huidige aantal gelicenseerde gebruikers te vergelijken met het in het contract vermelde aantal.
  • De filters bovenaan de pagina hebben geen invloed op het aantal "Gelicenseerde gebruikers" als dit beschikbaar is op uw website. Dit aantal kijkt alleen naar de begindatum, en is gebaseerd op een aparte gegevensbron. Het is niet mogelijk om na te gaan wat het aantal was voor een periode in het verleden.