Opslagdistributierapport

Het opslagdistributierapport geeft huidige en historische data over de bestanden die in itslearning zijn opgeslagen. Het is mogelijk dit te bekijken op site niveau of per organisatie (school). Het rapport wordt dagelijks bijgewerkt en bevat details over waar en welke soort data is opgeslagen op elke school.

Siteopslag is de som van alle bestanden/data opgeslagen op een itslearning site. We hebben de meeste gebruikerscontent in vijf categorieën verdeeld:

• Vakken
  • Gebruikers
  • Bibliotheek
  • Projecten
  • Siteprullenbak

Er is ook nog een 6e categorie in het rapport - 'Gemeenschappelijk'. Er is geen duidelijke lijst of opsomming van bestandstypes in deze categorie, maar hierin staat de opslag die overblijft nadat de andere vijf categorieën zijn gevuld.

Vakken

Deze categorie bevat alle opslag die direct is gerelateerd aan een vak.

Wanneer een vak is de prullenbak staat, zit de opslag uit dit vak niet in deze categorie. Hij staat dan in de Siteprullenbak categorie.

Wanneer een element in de vakprullenbak staat behoort deze data tot deze categorie totdat het is verwijderd uit de vakprullenbak.

Wanneer een vak is verwijderd worden alle elementen meegeteld totdat het vak definitief wordt verwijderd uit de prullenbak.

Type data:

1. Bestanden als onderdeel van een ander element:
    • Bijlagen bij of ingeleverd werk in opdrachten
    • Ingesloten in een Pagina of Notitie
  2. Bestanden uit de bibliotheek waarvan een eigen kopie is gemaakt in het vak; Bestanden in het vak; Oude bestandstypes zoals Bestand en Foto met beschrijving en bestanden toegevoegd in contentblokken op oude vakdashboards in Bestanden (via Vak instellingen); Bestanden toegevoegd in beoordelings- en werkportfolio's.
  3. Wanneer een bestand in een vak is geüpload en daarna gedeeld in de bibliotheek, wordt deze opgenomen in de Bibliotheek opslag.
  4. Wanneer een vak in de siteprullenbak staat wordt deze niet toegevoegd aan deze categorie maar in de categorie Siteprullenbak.
  5. Wanneer een element in de vakprullenbak staat staat deze in deze categorie totdat het definitief is verwijderd uit de vakprullenbak.
  6. Wanneer een vak is verwijderd worden alle elementen meegeteld totdat het vak definitief wordt verwijderd uit de prullenbak.

Gebruikers

Deze categorie bevat alle opslag die direct gerelateerd is aan een gebruiker.

Wanneer een gebruiker in de siteprullenbak staat, wordt de data niet in deze categorie getoond maar in de categorie Siteprullenbak.

Types of data:

1. Verzonden bijlages in berichten
  2. Uploads in Uw bestanden, ePortfolio, werk- en beoordelingsportfolio's in vakken
  3. Dashboards
  4. Opnames
  5. Niet gedeelde bestanden in de bibliotheek.

Bibliotheek

Bestanden toegevoegd aan de bibliotheek. Alle toegevoegde bestanden aan de Bibliotheek en alle ongedeelde bestanden die in bulk aan de bibliotheek zijn toegevoegd via de API.

Projecten

Deze categorie bevat alle opslag die direct gerelateerd is aan een project.

Wanneer een project in de Siteprullenbak staat wordt deze niet meegenomen in deze categorie maar in de categorie Siteprullenbak.

Wanneer een element in de projectprullenbak staat wordt het element in deze categorie meegerekend totdat deze definitief is verwijderd uit de projectprullenbak.

Wanneer een project wordt verwijderd tellen alle elementen hierboven nog mee totdat het project definitief wordt verwijderd uit de prullenbak.

Siteprullenbak

Elk element, object, bestand gerelateerd aan een vak, project of gebruiker die in de site prullenbak staat (is dus verwijderd, maar nog niet permanent) wordt meegeteld in deze categorie.

Gemeenschappelijk

'Gemeenschappelijke opslag' bevat vooral technische data, maar bevat verder vooral alles wat niet in bovenstaande categorieën past zoals:

• Basis klant data die nodig is om itslearning goed te laten werken zoals gebruikersinformatie (gebruikersnamen, rollen, profielen, enz.) en school data (beoordelingen, schoolstructuur/hiërarchieën, enz.).
  • Taak (vormalige aangepaste activiteit) bijlages.
  • Historische data geassocieerd met gebruikers die het systeem hebben verlaten.

Let op: Het opslagdistributierapport deelt de totale hoeveelheid van gebruikte opslag (MB), niet welke bestanden of bestandstypes er worden opgeslagen.