Globale instellingen

Globale instellingen hebben effect op de hele itslearning site en alleen systeemadministrators hebben toegang tot deze opties. Er zijn globale instellingen gerelateerd aan vakken en studenten maar ook generieke instellingen. Binnen dit menu is er een aantal verschillende instellingen beschikbaar.

Standaardvakinstellingen opgeven

In dit menu kan de beheerder de onderdelen selecteren die geactiveerd zijn wanneer gebruikers nieuwe vakken aanmaken.

Beoordelingsinstellingen

De systeemadministrator moet beoordelingsinstellingen instellen voor opdrachten voordat vakken worden aangemaakt of de site in gebruik wordt genomen. Het is belangrijk dat de richtlijnen van de school en/of de leden van het examenbureau worden geraadpleegd. Het wordt aangeraden om de optie "Score opnemen als een alternatieve beoordeling" aan te zetten.

Functies en beveiliging

In dit menu worden alle globale instellingen aan- en uitgezet. De itslearning trainer zal al deze instellingen met je doorlopen bij het opzetten van de site.

Instellingen voor de aanmeldingspagina

In dit menu kunnen de beheerders informatie delen en een sitevakkencatalogus. De informatie kan nieuws of mededelingen bevatten.

Indeling

In het Indeling menu kunnen beheerders een logo uploaden voor op de inlogpagina. De afbeelding moet het .PNG formaat hebben met een maximale hoogte van 47 pixels. Daarnaast kunnen hier links worden toegevoegd aan de hoofdmenubalk. Let op dat dit geen single-sign-on of LTI links zijn, maar normale web links.

Landinstellingen

Landinstellingen zoals taal, tijdzone, het format van de namen van gebruikers.

Bestanden

Dit is een lijst met bestandstypes die worden geaccepteerd en hoe elk bestandstype functioneert binnen het systeem. Op dit moment worden er 165 verschillende bestandstypes geaccepteerd binnen het itslearning platform.

Instellingen voor exporteren

Instellingen voor exporteren bevat gedetailleerde instellingen gerelateerd aan het expoteren van data uit het beoordelingsoverzicht.

Cloudservices

Beheer ondersteunde cloudservices zoals Office Online, Office 365, Google en Dropbox. Beheerders stellen de rechten in voor de connectie van deze cloud accounts voor alle gebruikers.

Office Online biedt een eenvoudige manier om te werken en samen te werken in Excel, Word en PowerPoint direct vanuit itslearning. Microsoft accounts zijn niet nodig om de Office Online functionaliteit te gebruiken.