Een XLSX import bestand maken voor leerdoelen

Handmatig leerdoelen toevoegen aan de leerdoelenbibliotheek kost veel tijd, maar het is ook mogelijk om deze op te bouwen met een XLSX bestand. Het importbestand moet op een specifieke manier worden opgebouwd en een voorbeeld hiervan kan worden gedownload in de bibliotheek zelf (zie screenshot hieronder). Om hier te komen, navigeer naar de Opslagruimte voor leerdoelen, selecteer je hierarchie en klik dan op het [...] menu rechtsboven. Kies daar voor de optie Curriculum importeren. Het voorbeeldbestand is hier te downloaden.

Het bestand moet vijf kolommen hebben:

Kolom

Omschrijving

ID
Een combinatie van alfa-numerieke karakters welke uniek moet zijn. Wanneer een ID al bestaat zal het bestaande ID worden bijgewerkt in plaats van worden aangemaakt.
ParentID
Dit refereert aan een ID waaronder deze regel moet worden geplaatst in de structuur. Wanneer je leerdoelen hebt die behoren tot de categorie met ID 597, zet dan bij alle rijen die daaronder vallen het ParentID 597. Zonder een ParentID zal het niveau worden aangemaakt in de hoofdmap.
Title
Platte tekst met een maximum van 255 karakters (inclusief spaties).
Description
Platte tekst met een maximum van 2048 karakters (inclusief spaties).
Type
Zorgt ervoor dat itslearning weet of- de regel als map, onderwerp, categorie of leerdoel .  In het Type veld moet een van de volgende termen staan: ‘Folder’, ‘Subject’, ‘Category’, ‘LO’ (LO is de afkorting van learning objective - leerdoel), 'Criterion' of 'Descriptor'. Iets anders in deze kolom typen zal voorkomen dat de import kan worden gedraaid.