ePortfolio overzicht voor studenten

itslearning biedt verschillende portfolio's voor studenten en personeel. Het ePortfolio en de instellingen hierbij worden aangezet via een site instelling, neem dus contact op met je itslearning beheerder wanneer deze optie niet beschikbaar is.

De portfolio instellingen geven gebruikers de mogelijkheid om portfolio's te beheren. Portfolio's kunnen worden gemaakt voor studievakken, professionele intwikkeling of persoonlijke interesses.

Je hebt toegang tot het ePortfolio via je persoonlijke menu (klik op je naam in de rechter bovenhoek).

screenshot

Klik op het ePortfolio en start met het bewerken van je profiel. Je kan een foto toevoegen en een e-mailadres.

Over mij

Gebruikers kunnen verschillende soorten content toevoegen aan het ePortfolio. Het onderdeel Over mij is de plek waar je jezelf introduceert en het doel van het portfolio uitlegt.

Globale instellingen

Klik daarna de Globale instellingen aan (rechtsboven in het portfolioscherm).

Hier kan ja aangeven of je je blog wilt tonen en wie er toegang heeft te je ePortfolio. Je kan je ePortfolio ook beschermen met een wachtwoord om zo de toegang te beperken tot de personen aan wie je het wachtwoord hebt gegeven.

Er zijn drie portfolio's in itslearning:

• Werkportfolio: projecten waar je nog aan werkt of welke afgerond zijn.
  • Showportfolio: Voorbeelden van het werk van een student.
  • Beoordelingsportfolio: werk dat laat zien dat je bepaalde doelen en/of eisen hebt behaald.

Let op: Het werkportfolio en beoordelingsportfolio worden automatisch aangemaakt voor alle deelnemers wanneer portfoliobeoordeling is geactiveerd door de docent in het vak (Vakinstellingen > Eigenschappen en functies van het vak).

Nieuw portfolio toevoegen

Je kan zo veel portfolio pagina's aanmaken als je wil.

Klik op de "Nieuw portfolio toevoegen" (+) knop om een portfolio toe te voegen.

Geef je portfolio een titel en kies een banner uit de selectie op de pagina.

Kies wie toegang krijgt tot je ePortfolio en stel een wachtwoord in om je portfolio te beschermen wanneer je de toegang wilt limiteren.

Klik Opslaan. Je hebt nu een nieuw portfolio aangemaakt.

Elk portfolio kan worden voorzien van verschillende categorieën. Voorbeeld: Een kunst portfolio kan categorieën bevatten voor tekenen, schilderen, fotograferen, enz. Geef het een naam, een korte naam en een beschrijving. Sla de categorieën op. Elke categorie wordt getoond als een map.

Je kan nu starten met het toevoegen van pagina's aan je portfolio met de "Pagina toevoegen" knop. Selecteer de categorie waaronder je de pagina wilt opslaan. Wanneer je geen categorie selecteert, wordt de pagina opgeslagen onder de categorie mappen.

Je kan ervoor kiezen je hele portfolio te delen (link in je profiel) of individuele portfolios (Portfolio delen tab onder de banner). Je kan je portfolio ook downloaden en delen als zip bestand (Let op: Blogs worden niet geëxporteerd).