2 faktor pålogging

Systemadministratorer har tilgang til all data i systemet, og derfor kreves det høy sikkerhet med såkalt tofaktorinnlogging.

Når du logger inn som systemadministrator, blir du oppfordret til å øke sikkerheten for kontoen din. Du kan utsette dette opp til 5 pålogginger, men deretter er du nødt til å legge inn tofaktor.

Du blir nå guidet gjennom noen steg for å øke sikkerheten. I dette første steget blir du bedt om å laste ned en tofaktorautentiseringsapp til mobilen din. Velg deretter "Neste".

I neste steg vises en QR-kode som du skanner med appen på mobilen din. Du kan også angi en kode nøkkel hvis du ikke kan skanne QR-koden. Velg deretter "Neste".

Nå er du klar til å logge inn med tofaktorautentisering.

Koden som vises i appen når du logger inn, oppdateres hvert 30. sekund. Velg "Neste"

Hvis du av en eller annen grunn ikke får opp noen kode i appen, kan du få tilsendt en kode til din e-post i stedet. Koden er gyldig i 5 minutter. NB! Husk å legge inn en gyldig epost i profilen på brukeren din!

Hvis du har en ny telefon, må du koble fra tofaktorautentiseringen for å koble til den nye telefonens tofaktorapp.

Bruk "Problem med koden" for å logge inn ved å få en e-post i stedet for tofaktor.

• Klikk på ditt navn
  • Dine innstillinger
  • Tofaktorautentisering -> koble fra,
  • Logg ut og logg inn igjen
  • Koble tofaktor til din nye telefon via QR-koden som beskrevet ovenfor.