Din profil på itslearning

TABLE OF CONTENTS

Din personlige meny

Når du trykker på navnet ditt oppe i høyre hjørne, får du tilgang på en personlig meny. Denne menyen styrer valg rundt din profil, filer og innstillinger som påvirker din bruk av itslearning.  Det er også her du logger ut av itslearning.

Dine innstillinger

Rediger profil

Denne funksjonen ligger både som en lenke under navnet dett, og under "Rediger profil" på dine innstillinger. På profilen din kan du legge inn epostadressen din, bytte bilde og legge inn personlig informasjon. Litt etter hvilke innstillinger skolen din har valgt å bruke kan en se denne informasjonen fra andre profiler.

Endre bilde

Som standard legges brukere inn uten bilde i itslearning. Bildet ditt vil derfor se slik ut ved første innlogging.
Ved å legge til et bilde, kan du bruke det når du oppretter fag slik at elevene lettere kan huske hvilke lærere som har hvilke fag.
Velg et bilde fra datamaskinen din
Husk å trykke lagre! :)

Tilpass itslearning

Innstillinger

SpråkEndrer språket i itslearning. Overskrifter, beskrivelser osv vil komme på språket du velger.
FormatEndrer formatet til standaren som er i landet en velger. f.eks vil endring til engelsk (USA), vil datoer følge amerikansk standard som er mm, dd, åååå (måned, dag, år).
Tidssone Velg region og nærmeste hovedstad
Hjem-lenkeBestemmer hvor du lander når du trykker på i toppmenyen. Her kan du velge mellom å lande på fagkortsiden eller på siden oppdateringer.
Tilgjengelighet
Bruk forenklet trestrukturEndrer visningen av filer i ressurser. I stedenfor et ekspanderende mappetre,  flytter man seg stegvis til undermappene, uten at hele mappestrukturen utvides på venstre side.
Bruk forenklet tekstredigeringsprogramFjerner formateringsmuligheter de fleste steder i itslearning; Det du skriver i tekstboksen forblir slik som det står.
Bruk høyere kontrastKontrasten mellom bilder/farger/annet er økt for å forenkle navigasjon.

Endre passord

Skriv inn gammelt passord og legg inn nytt. (Om du ikke har denne muligheten må det skrus på av sysadmin)

Administrer programmer

Her får du oversikt over apper du har gitt tilgang til itslearning. Her kan du fjerne disse tilgangene.

Tilkoblede kontoer

Her aktiverer eller fjerner du tilkobling til eksterne skytjenester fra f.eks. Google, Microsoft og Dropbox (litt etter hva sysadmin tillater). Du kan tilkoble både private og skolebaserte kontoer. Ved å aktivere disse kontoene kan du hente filer og dokumenter direkte fra skyen og inn i itslearning.

Diverse varsler

VarslerHer kan du aktivere epostvarsling for endringer i itslearning. Du kan skru på varsler når det legges ut nye oppgaver, nyheter på dashbordet, eller om det kommer inn nye ting i eportfolioen.
MeldingsinnstillingerHer kan du legge inn en epostadresse for å få videresendt meldinger som kommer i itslearnings interne meldingsfunksjon. Du kan også legge inn en standard signatur som legges til i alle meldinger du sender.
E-postvarlsingerHer kan du legge inn hvor ofte du skal få tilsend varslene du har aktivert. De kan sendes en gang pr time, pr dag eller pr uke.

Dine filer

Dine filer gir mulighet til å laste opp filer andre ikke kan se, og til å se og laste opp filer du ønsker å bruke andre steder i itslearning.

Trykker du på en av mappene vil du få opp dette bildet:

Her kan du velge å lage mappestrukturer og laste opp filer. Du kan også velge å kopiere, flytte eller slette filene dine. Velger du å flytte dem til en åpen mappe er de ikke lenger private.