Toppmeny

Innholdsfortegnelse

Toppmenyen gir flere alternativer for navigasjon. Denne ligger som et fast holdepunkt øverst i de aller fleste vinduene i itslearning.

Hjem

Trykker du på "hjem" vil du komme til enten fagkortene, eller til oppdateringssiden.

Hva du lander på kan du selv definere i profilen din;

• Trykk på navnet ditt i høyre hjørne,
  • velger "dine innstillinger",
  • trykker på

og du vil finne rullegardinen der du velger landingsområde.

Husk å trykke "lagre"

Fag

gir en rullegardinliste over dine favorittkurs.

Ved å klikke på 'Alle kurs', vil du kunne se alle kursene du er påmeldt, og også finne alle arkiverte kurs.

En gul stjerne ved siden av kurset (se bildet over) betyr at kurset er på listen over favorittkursene dine, og vil bli vist øverst på fagsiden. Klikk på stjernen for å endre fargen (bytter til grå). Du kan også merke fag direkte fra fagsiden.

I denne oversikten kan du se når kursene ble sist oppdatert, besøkt, statusen til kurset og rollen din i det.

I stedet for å slette kurs,kan du eller skoleier arkivere fag fra år til år. Dette gir deg tilgang til innholdet i disse fagene, og det kan flyttes eller kopieres til nye fag. Merk at hvis en ikke har en synkronisering av elever på siten, må disse fjernes fra faget manuelt.

Grupper

Gir deg tilgang til "dashboard". Noen skoler velger å bruke denne siden til informasjon, andre skoler bruker den ikke i det hele tatt.

Kalender

Viser ting som er planlagt med dato, enten direkte fra kalenderen, fra kursene eller fra en plan. Denne siden kan også gi en samlet visning av aktive planer.

Bibliotek

Her kan du kan søke etter ressurser som har blitt lagt til i biblioteket av andre brukere. Merk at det ikke ligger innhold som er produsert av itslearning eller andre profesjonelle aktører i denne databasen.

Dine elever

Denne menyen gir en oversikt over elevene dine, i de forskjellige fagene du har. Her kan en se hvor mange av fagets gjøremål eleven har gjort, og en kan også se når eleven sist besøkte faget.

Varsler

Klokkeikonet får et lite tall på seg som viser antall varsler du har. Et varsel kan bety at du har fått en ny melding, at en elev har levert en oppgave osv. Varslingsinnstillingene finner du i profilinnstillingene dine.

Snakkeboblen

gir rask tilgang til meldingssystemet i itslearning.

Personlig meny -

Ved å klikke på navnet ditt eller bildet på den ytre høyre siden av toppmenyen, får du tilgang til dine filer,  innstillinger, eportfolio (der det er aktuelt og du kan logge ut. Logg ut hver gang du forlater datamaskinen for å forhindre at noen får tilgang til itslearning-kontoen din.

Noen andre alternativer kan være tilgjengelige i menyen din, avhengig av profilinnstillingene dine.

Mentor indikerer at du har blitt tildelt enkeltpersoner eller grupper for å veilede og utvikle individuelle læringsplaner. I noen tilfeller kan dette også vises som "Rektor" eller "Tilsynsfører" eller til og med et tilpasset ord.

Apper og verktøy gir ressurser, lenker eller verktøy som er spesifikke for skolen eller distriktet ditt.

Admin gir administrative funksjoner som du har tillatelser til. Ikke alle brukere vil ha tilgang til dette alternativet.

Dine studenter lister opp alle studentene dine med detaljer. Klikk på en students navn for å se profilinformasjonen deres.

Skole- eller distriktsskapte lenker. er egendefinerte lenker som legges inn i menyen. Denne kan f.eks. gå til skolens hjemmeside.